Ana içeriğe atla

Beyaz İncir'in Faydaları !

Beyaz İncir'in Faydaları


Beyaz incirin faydalarının arasında en başta, yüksek lifli içeriği ve sindirim problemlerine karşı iyileştirici etkisi vardır.Beyaz incir, içerdiği yüksek oranlardaki Protein, vitamin ve minerallerle hücrenin yenilenmesini sağlar.

İçeriğinde bulunan yüksek orandaki kalsiyum ve fosforla kemik ve diş sağlığını olumlu etkiler. 1 adet incir, günlük demir ihtiyacını karşılamak için yeterlidir. Yüksek lif içeriği sayesinde tokluk hissi verir. Magnezyum, kalsiyum ve K vitamini içeren incir, kemiklerin güçlenmesini sağlar.

İncir'in Diğer Kullanım Alanları

Akne:

Ezilmiş beyaz inciri sivilceli bölge üzerine sürüp 15-20 dakika beklettikten sonra ılık suyla temizleyin. İncir aynı zamanda yüzünüzü parlaklık verecektir.

Ağız Yaraları :

2-3 adet beyaz incir yaprağını çiğneyin. İncir yaprağı ağız yaralarını tedavi etmekle kalmayıp aynı zamanda ağızdaki kötü kokuları da yok edecektir.

Boğaz Ağrısı :

2 adet kurutulmuş inciri 2 kaşık balla birlikte sıcak suda karıştırıp çay gibi için .

Tansiyon :

İncir potasyum bakımından oldukça zengin bir meyvedir. Potasyum minerali tansiyonun(kan basıncı) dengelenmesine yardımcı olur.

Kabızlık :

Kabızlık yetersiz besin lifi ve vücudun ihtiyaç duyduğunda daha az miktarda sıvı tüketimi nedeniyle sertleşen dışkının bağırsaklardan geçmesinin zorlaşmasıyla oluşur. Beslenme alışkanlıkları kabızlığın başlıca nedenidir. Özellikle kurtulmuş incir bağırsak hareketlerinin düzenlenmesine yardımcı gıdalar arasında ilk sıralarda geliyor.

Diyabet :

Diyabetlik beslenme listeniz için uygun bir meyve arıyorsanız incir tam size göre olabilir. Besin lifi bakımından zengin incir gıdalardan alınan şekerin sindiriminin ve vücut tarafından emilimini tavaşlatır. Bu özelliği ile hem tip 2 diyabet hastalarına hem de tip 2 diyabet riski bulunan kişilere önerilen meyveler arasındadır.

Kemik Sağlığı :

Magnezyum kalsiyumun vücut tarafından işlenmesine yardımcı olurken K vitamini kalsiyumun kemikleri güçlendirmesini sağlar.

Antioksidan :

Kurutmuş incir antioksidan bakımından en zengin kuru meyvedir. Meyve kaynaklı antioksidanların özellikle göz sağlığını korumasında sebze kaynaklı antioksidanlara göre daha etkili olduğu bilinmektedir. 55 yaş üstü yetişkinler arasında yaygın olarak görülen bir göz hastalığı olan sarı nokta hastalğından korunmak için düzenli olarak kuru incir yiyebilirsiniz.

Kilo Verme :

Besin lifi bakımından zengin besinler sindirimi yavaşlatıp kan şekeri dalgalanmalarını önler. Bu sayede yeterli miktarda besin lifi alındığında tokluk hissi daha uzun sürer ve dolayısıyla gün içinde daha az yemekle daha uzun süre tok hissedebilirsiniz.

Kalp Sağlığı :İncir yapraklarının trigliseritleri (kanda bulunan yağ formu) düşürmesidir.

B vitaminleri :

Taze kurtulmuş incir B5 vitamini , folat ( B9 vitamini) B3 vitamini ( niasin) ve B6 vitamini içerir. Tüm bu B vitaminleri gıdalar yoluyla alınan karbonhidrat, protein ve yağların vücut tarafından işlenmesi sırasında kullanılır.

Meme Kanseri : 51.823 kadının katılımıyla yapılan bir araştırmaya göre menopoz sonrası dönemde daha çok meyve kaynaklı besin lifi tüketen kadınların meme kanserine yakalanma oranı tüketmeyenlere göre % 34 daha az. Lif bakımından zengin diğer meyveler arasında elma, hurma, incir, armut ve eriği sayabiliriz.

Kolestrol : İncirde bulunan pektin ( suda çözülen lif) sindirim sistemine girdiğinde fazla kolestrolü temizler ve vücuttan atılmasını kolaylaştırılır.

Besin Değerleri

İncir (100 g) 'da ;

Kalori (kcal) 74 - Toplam Yağ 0,3 g
Kolestrol 0 mg - Sodyum 1 mg
Potasyum 232 mg - Karbonhidrat 19 g
Diyet lifi 2,9 - Şeker 16 g
Protein 0,8 g - A Vitamini 142 IU - C Vitamini 2 mg
Kalsiyum 35 mg - Demir 0.4 mg - D Vitamini 0 IU - B6 Vitamini 0,1 mg
Magnezyum 17 mg

Fazla İncir Yemenin Bir Zararı Var mıdır ?

Fazla incir yemek ihtiyacınızdan fazla besin lifi almanıza ve dolayısıyla ishale yol açabilir. İncir yaprağı bazı kişilerde alerjiye neden olabilir. Kan şekerini kontrol altında tutmak için düzenli olarak ilaç kullanan olası yan etkiler hakkında doktordan bilgi almalıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çim Alanlar, İşlevleri, Kalite ölçütleri,Türleri , yetişme ortamı istekleri nelerdir ?

ÇİM ALANLAR İşlevleri :  Trafikte güvenliği sürüş sağlar.                               Erozyon önleyicidir. Suyu temizleyici özelliği vardır. Ruh sağlığına yardımcı olur. Gürültüyü azaltır. Isı adası etkisini azaltır. Sporcuların sakatlanmasını önler. Yağmur suyu yönetimine yardımcı olur. Mekanlara değer katar. Yangına karşı direnç gösterebilir. Mimari işlevleri vardır. Çim bitkilerinde dallanma tipleri =  Yumak Yaşam Formu= Kirpi gibi bir form ortaya çıkar. Koyun Yumağı (Festuca ovina), Kırmızı Yumak(Festuca rubra) ve Çok Yıllık Çim(Lolium perenne)'de görülür. Stolonlu Yaşam Formu= Toprak üstünde dallanan/yayılan gövdedir. Köpekdişi (Cynodon dactylon) ve Mandaotu (Buchloe dactyloides) örnek verilebilir. Rizomlu Yaşam Formu= Toprak altında dallanan/yayılan gövdedir. Köpekdişi (Cynodon dactylon) ve Çayır Salkımotu (Poa pratensis) örnek verilebilir. Dipçe 1: Uçlarını keserek başka bir yere atınca rizom ve stolonlu olanlar vejetatif üretilebilirler. D

İklim Değişikliğinin Doğa ve Çevreye Etkileri

Kültürel karakteristiklerin doğal süreçleri etkilemesi sonucu oluşan iklim değişikliği global ölçekte bir olaydır. Yeryüzünün doğal döngüsüyle etki ederek doğal sistemin bozulmasına neden olur. Bu bağlamda sera etkisine neden olan karbondioksitin artmasına, depremlere, su kıtlığının artması, ekolojik yaşamın etkilenmesi gibi olumsuzluklar ortaya çıkarmıştır. Sonucunda ise iç savaşların başlamasına, göçlerin olmasına, insan metabolizmasını etkileyen hastalıkların ortaya çıkmasına ve doğal kaynakların tükenmesine sebep olmaktadır. Yazar: Ömer Faruk ALAYLI

Yağmur Suyu Yönetimi / Hasatı (Rainwater management)

Yağmur Suyu Yönetimi / Hasadı Kentsel alanlarda yağmur sularını drene etmek için kullanılan geleneksel yağmur suyu toplama sistemleri, yağmur sularını hızlı bir şekilde ayrık veya birleşik kanalizasyon sistemi ile ortamdan uzaklaştırmaktadır. Bu durumla birlikte, yağmur sularının toprağa sızması beklenmeden taşınması sonucunda; yeraltı su kaynaklarının yeteri kadar beslememesi, kentsel alanlarda yağmur sularıyla taşınan yabancı maddelerle yağmur sularının deşarj olduğu kalıcı suların kirlenmesi ve aşırı yağışlarda geleneksel yağmur suyu toplama sistemlerinin yetersiz kalmasıyla birlikte sel, taşkın ve erozyon sorunlarının ortaya çıkması kaçınılmazdır. Karşılaşılan bu sorunların en aza indirilmesi amacıyla, kentsel alanlarda yağmur sularının sürdürülebilir olarak yönetimi gündeme gelmiştir. Kentsel alanların hidrolojik fonksiyonlarının korunması, yağmur sularının bekletilerek yeraltı sularına karışmasının sağlanması ve yağmur suyu toplamada yapısal çözümler yerine ekolojik çözümler