Ana içeriğe atla

Metabolizmayı Hızlandıran Şeyler | ZAYIFLAMA GARANTİLİ

Arkadaşlar merhaba, bu yazımızda da günümüzun sağlık problemlerinden olan metabolizmanın yavaş çalışması üzerine ele aldığımız konu üzerine bişeyler aktaracağız. Kışın fazla oranla görülen bu rahatsızlık, havaların ısınması ve insanın su tüketiminin artmasıyla normale dönmektedir. Bizde bugün yavaş olan metabolizmayı hızlandırma ve hızlandırma yolları üzerine notlarımızı aldık.

Kilo problemi olanların sıklıkla rahatsız olduğu bir problemdir. metabolizmanın hızı sanılandan çok daha büyük rol oynamaktadır ve kilo sorunları yaşanırken bu noktaya çok önem verilmelidir.

Metabolizmanın Kilo Problemleri Üzerindeki Etkisi

kilo sorunlarının tamamında, başka bir sağlık sorunu olmadığı takdirde metabolizmanya odaklanmak gereklidir. fazla kilolarından şikayetçi olan kişilerin metabolizmaları yavaş çalışmaktadır. bu nedenle, alınan kaloriler gerektiği hızla yakılmadığı için yağ olarak depolanmaktadır. kilo almakta sorun yaşayan kişilerde ise aksine metabolizma çok hızlı çalışmaktadır.

Alınan kaloriler hemen yakıldığı için kilo almak mümkün olmamaktadır. metabolizmaya bağlı yaşanan bu sorunlar doğru bir yol izlenerek çözülebilir. metabolizmayı hızlandırmak da, yavaşlatmak da mümkündür.


Metabolizmamızı Nasıl Hızlandırabiliriz? 


beslenmede bazı noktalara çok dikkat edilmelidir. bu sayede, metabolizmanın istenilen düzeyde çalışması sağlanabilir. öğünler zamanında ve yeterli miktarda, dengeli biçimde tüketilmelidir. kesinlikle öğün atlaması yapılmamalıdır. özellikle kahvaltı öğününe önem verilmelidir. vücutta su kaybının olması metabolizmayı yavaşlatan bir durumdur.

Bunun önüne geçmek amacı ile günlük en az 3 litre su tüketmeye dikkat etmelidir. tüketilen gıdalarda baharatlar kullanılmalı, karabiber ve pul biber eksik edilmemelidir. bu baharatlar metabolizmayı ciddi oranda hızlandırır. egzersizler hayatın bir parçası haline getirilmelidir.

Her öğünden sonra imkan varsa kısa yürüyüşler yapılmalıdır. yoğurt tüketimi sık olmalıdır. türk kahvesi veya şekersiz kahve her gün tüketilmelidir. kış aylarında soğuk havaların yavaşlattığı metabolizmayı hızlandırmak için egzersizler yoğun bir hale getirilmelidir. uyku düzeni de bu konuda önemli bir yer tutmaktadır.

Gece geç yatmak ve geç uyanmak da metabolizmanın hızını dengesizleştirir. vücudun salgıladığı bazı hormonların salgılanma dengesi gündüz ve gece döngüsüne göre ayarlanmaktadır. uyku düzeninde dengesizliklerin olması bu hormonların salgılanması sürecinde dengesizliklere yol açar.

Bu hormon dengesizlikleri metabolizmayı doğrudan olumsuz etkiler. bu nedenle, mutlaka gece uykusu uyunmalı ve imkan varsa tamamen karanlık bir odada uyumak tercih edilmelidir. günümüz şartlarında gıdaların sağlıksız yapılanmalara sahip olduğunu belirterek özellikle de mevsiminde taze olan meyve ve sebzelerin tercih edilmesinden yana olmaktayız.

Yeme işlemini güneş ile başlayıp güneş ile son bulduğunda da çok daha sağlıklı bulgularla karşılaşılabilir. şimdi sizlere metabolizma hızlandırma yöntemleri hakkında bilgi vererek sizlere yardımcı olabiliriz. unutmayın işin başı her zaman için bol su tüketmekten geçmektedir.

Bunu tamamladıktan sonra öğün sayılarınızı çoğaltarak metabolizmanıza yardımcı olabilirsiniz. yani az ama öz yemek yiyerek kendinizi ödüllendirmeniz bile sizlere ayrı bir keyif verebilir. devamında ise asla ama asla sporu ihmal etmemeli ve düzenli olarak spor programları oluşturmalısınız. aksi takdirde vücudunuz hareket sergilemeyeceğinden ötürü de yağ yakmak yerine yağları vücudunuza hapsetmiş olabilirsiniz.

Kısacası düzenli olarak beslenmek ve aç kalmamak için elinizden gelenini yapmalısınız. özellikle beslenme sorunları yaşayanlar için ise tavsiyemiz vervella gıda takviyesinden yana olacaktır. vücudunuz için gerekli olan tüm besinleri sağlayacağından ötürü aynı zamanda metabolizmanızın da çalışmasına yardımcı olabilecektir. her kesimden insanın merak ettiği ve özellikle de kafa yorduğu konuların başında gelmektedir.

Metabolizma vücudumuzdaki besinlerin hareket enerjisi ile yakma işlemine denilmektedir. yani oturur halde iken bile vücut organlarımızın çalışması sağlanarak vücudun harcadığı enerji miktarı olarak da bilinebilir. kulağımıza her zaman için yakın gelen cümlelerden bir tanesi ise kişilerin az yemek yediklerinde dahi kilo aldıkları sorunudur.

Kişinin metabolizması çalışmıyor ise hareket enerjisi dahi işe yaramayacağından ötürü alınan besinler vücutta yağ olarak kalmaktadır. ilk olarak bu sorunun neden kaynaklandığını anlayabilmek için doktorunuza danışarak metabolizma ölçümlerinizin yapılıyor olması gerekir. herkesin bünyesi farklılık göstereceğinden ötürü kimilerinde kilo verme durumu daha hızlı gerçekleşebilir. şimdi sizlere metabolizma nasıl hızlandırılır? ile alakalı olarak birkaç cümle ile açıklık getirebiliriz. şimdi kişinin yaşı ile alakalı olarak bir de hareket endekslerini de hesaba kattığımız zaman bir de günlük olarak almış olduğu gıdalarında bilinmesi gerekmektedir. vücudun her daim olarak aç kalması bizlere pek fayda sağlamayacağı gibi bir de metabolizmamızın da yavaşlamasına neden olacaktır. genel olarak baktığımız zaman yapılan araştırmalara göre uzmanların vermiş olduğu bilgiler arasında vücudun sürekli olarak çalışmasını sağlayan kısa öğün araları ile beslenme çeşitleri yer almaktadır. yani ilk olarak bol miktarda su tüketiyor olmanız ve ara öğünleri asla aksatmıyor olmanız bile sizlere artı dönüş sağlayabilir.

Metabolizmanın Yavaşması Durumunda Ne Olur?


Birden fazla olumsuzluklar çerçevesinde bizleri bekleyen metabolizma durumlarında çalışmanın yavaşlaması hiç de iç açıcı değildir. yavaşlayan metabolizma ile birlikte vücuttaki yaşlanma artacağından ötürü bu artışın kanla birlikte damarlarda birikme yapması görülecektir. bu durum neticesinde de damar tıkanıklarından başlayarak ilerleyen zamanlarda da kalp krizlerine kadar yol açabilir. yani hem kilo alırken, hem de sağlığınızı tehlikeye atmış olacaksınız.

Bu durum yaş sınırlamasına takılmadan bir de cinsiyet ayrımı yapmadan her an için karşımıza çıkabilir. bundan dolayı metabolizma yavaşlaması olduğu durumlarda ilk olarak doktorunuza danışmanız bir de beslenmenize dikkat etmeniz önerilecektir. aksi takdirde bir diyabet hastalığına kapılma olasılıklarınızda yüksek olacaktır. hareketlerinizi kısıtlamadan günlük veya haftalık sporunuza başlamanız, hafif diyetlerle kendinizi frenlemeniz bile sizlere fayda sağlayacağı için kaliteli bir yaşam adına da önemli adımlar olacaktır.

Vücut fonksiyonlarımızı daha iyi kullanabilmek ve vücudumuz için gerekli olan vitamin ve mineralleri alabilmek için beslenmenin önemi büyüktür. özellikle de fazla kilolardan kurtulabilmenin en güzel yöntemi doğru zamanda doğru gıdaların tüketilmesiyle başlamaktadır. metabolizma hızlandırma yöntemleri. Herkese sağlıklı günler dilerim. Sevdiklerinizile uzun ömürler geçirmeniz dileğiyle...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çim Alanlar, İşlevleri, Kalite ölçütleri,Türleri , yetişme ortamı istekleri nelerdir ?

ÇİM ALANLAR İşlevleri :  Trafikte güvenliği sürüş sağlar.                               Erozyon önleyicidir. Suyu temizleyici özelliği vardır. Ruh sağlığına yardımcı olur. Gürültüyü azaltır. Isı adası etkisini azaltır. Sporcuların sakatlanmasını önler. Yağmur suyu yönetimine yardımcı olur. Mekanlara değer katar. Yangına karşı direnç gösterebilir. Mimari işlevleri vardır. Çim bitkilerinde dallanma tipleri =  Yumak Yaşam Formu= Kirpi gibi bir form ortaya çıkar. Koyun Yumağı (Festuca ovina), Kırmızı Yumak(Festuca rubra) ve Çok Yıllık Çim(Lolium perenne)'de görülür. Stolonlu Yaşam Formu= Toprak üstünde dallanan/yayılan gövdedir. Köpekdişi (Cynodon dactylon) ve Mandaotu (Buchloe dactyloides) örnek verilebilir. Rizomlu Yaşam Formu= Toprak altında dallanan/yayılan gövdedir. Köpekdişi (Cynodon dactylon) ve Çayır Salkımotu (Poa pratensis) örnek verilebilir. Dipçe 1: Uçlarını keserek başka bir yere atınca rizom ve stolonlu olanlar vejetatif üretilebilirler. D

İklim Değişikliğinin Doğa ve Çevreye Etkileri

Kültürel karakteristiklerin doğal süreçleri etkilemesi sonucu oluşan iklim değişikliği global ölçekte bir olaydır. Yeryüzünün doğal döngüsüyle etki ederek doğal sistemin bozulmasına neden olur. Bu bağlamda sera etkisine neden olan karbondioksitin artmasına, depremlere, su kıtlığının artması, ekolojik yaşamın etkilenmesi gibi olumsuzluklar ortaya çıkarmıştır. Sonucunda ise iç savaşların başlamasına, göçlerin olmasına, insan metabolizmasını etkileyen hastalıkların ortaya çıkmasına ve doğal kaynakların tükenmesine sebep olmaktadır. Yazar: Ömer Faruk ALAYLI

Yağmur Suyu Yönetimi / Hasatı (Rainwater management)

Yağmur Suyu Yönetimi / Hasadı Kentsel alanlarda yağmur sularını drene etmek için kullanılan geleneksel yağmur suyu toplama sistemleri, yağmur sularını hızlı bir şekilde ayrık veya birleşik kanalizasyon sistemi ile ortamdan uzaklaştırmaktadır. Bu durumla birlikte, yağmur sularının toprağa sızması beklenmeden taşınması sonucunda; yeraltı su kaynaklarının yeteri kadar beslememesi, kentsel alanlarda yağmur sularıyla taşınan yabancı maddelerle yağmur sularının deşarj olduğu kalıcı suların kirlenmesi ve aşırı yağışlarda geleneksel yağmur suyu toplama sistemlerinin yetersiz kalmasıyla birlikte sel, taşkın ve erozyon sorunlarının ortaya çıkması kaçınılmazdır. Karşılaşılan bu sorunların en aza indirilmesi amacıyla, kentsel alanlarda yağmur sularının sürdürülebilir olarak yönetimi gündeme gelmiştir. Kentsel alanların hidrolojik fonksiyonlarının korunması, yağmur sularının bekletilerek yeraltı sularına karışmasının sağlanması ve yağmur suyu toplamada yapısal çözümler yerine ekolojik çözümler