Ana içeriğe atla

Gribe İyi Gelen Muhteşem Şeyler

Kış aylarının büyük problemi grip hastalığına ne iyi gelir, ve grip nasıl atlatılır onlardan bahsedeceğiz.  Birkaç rahatsızlığı insan hayatında bir kez geçirmesi ile bağışıklık kazanır. bu bağışıklık yaşam boyu insanı bazı hastalıklardan korur. grip bir virüs hastalığıdır. genel şekilde her yıl Şekil değiştirerek müşterilerini yine hasta edebilir.

Bizim hasta olmamıza sebep olan virüsler canlı varlıklardır ve değişebilme nitelikleri mevcuttur. grip soğuk algınlığı ile karıştırılabilir. grip halsizlik ve kas ağrılarına neden olur. grip son derece bulaşıcı bir hastalıktır. mevsimsel bir hastalıktır. grip bulaşıcı bir hastalıktır. genel anlamda belirtiler ortaya çıkmadan bir gün öncesinden başlayarak bir hafta sonrasına kadar hastalar, gribi,bulaştırabilir. toplu yerlerde ve kapalı ortamlarda bulunan şahıslarda rahatsızlığı almak kolaylaşır.

hastalık insandan insana solunum yolu ile geçer. hastalığa yakalanmış bireyin hapşırma ya da öksürme ile havaya verdiği su damlacıklarının içindeki virüsün sıhhatli şahıs anlamında solunması ile bulaşır. su damlacıkları iki saat boyunca havada kalabilir ve insanlara rahatsızlığı bulaştırabilir. bu nedenden dolayı kapalı mekanlarda birbirlerine yakın çalışanlar yada okullardaki öğrenciler bilhassa risk altındadır.


Gribi Erken Atlatma Yöntemleri 


Gribe yakalanmamak için organik tedavi önerileri


  • Mesela grip salgın şeklinde iken bol bol sarımsak yenmeli, evde gripli birisi varsa odasının bir köşesine soyulmuş sarımsak konması hastalığın bulaşmasını engellemek için bir önlemdir. 
  • Bu gibi, ekmek üstüne dilimlenerek yenen bolca soğan, bedeni yararsız maddelerden arındırır ve sinir sistemini güçlendirir. 
  • Bol bol c vitamini tarafından varlıklı olan portakal, mandalina, greyfurt ve limon yenmelidir. 
  • Muz haşlaması yapılıp suyu içilir. bununla beraber bolca muz yemek de faydalıdır.  Mutlaka deneyin


hastalık geçene kadar bu karışımdan yemeye devam edilir. kış aylarında ortaya çıkar. grip belirtileri ; ateş, yüksek ateş, gövde ağrısı, kas ağrısı, halsizlik, öksürük, titreme hissi, boğaz ağrısı, bu gibi sıralanabilir. gribin bulaşıcı olduğundan bahsetmiştik. grip solunum yolu hastalığıdır. soluduğumuz havadan bulaşabilir. yakın İlişki sonucu bulaşabilir. el teması ile grip bulaşabilir. solunum yolu ile bulaştığı için grip iseniz cemiyet bünyesinde, öksürmemenizi, şahısların yüzüne solumamanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çim Alanlar, İşlevleri, Kalite ölçütleri,Türleri , yetişme ortamı istekleri nelerdir ?

ÇİM ALANLAR İşlevleri :  Trafikte güvenliği sürüş sağlar.                               Erozyon önleyicidir. Suyu temizleyici özelliği vardır. Ruh sağlığına yardımcı olur. Gürültüyü azaltır. Isı adası etkisini azaltır. Sporcuların sakatlanmasını önler. Yağmur suyu yönetimine yardımcı olur. Mekanlara değer katar. Yangına karşı direnç gösterebilir. Mimari işlevleri vardır. Çim bitkilerinde dallanma tipleri =  Yumak Yaşam Formu= Kirpi gibi bir form ortaya çıkar. Koyun Yumağı (Festuca ovina), Kırmızı Yumak(Festuca rubra) ve Çok Yıllık Çim(Lolium perenne)'de görülür. Stolonlu Yaşam Formu= Toprak üstünde dallanan/yayılan gövdedir. Köpekdişi (Cynodon dactylon) ve Mandaotu (Buchloe dactyloides) örnek verilebilir. Rizomlu Yaşam Formu= Toprak altında dallanan/yayılan gövdedir. Köpekdişi (Cynodon dactylon) ve Çayır Salkımotu (Poa pratensis) örnek verilebilir. Dipçe 1: Uçlarını keserek başka bir yere atınca rizom ve stolonlu olanlar vejetatif üretilebilirler. D

İklim Değişikliğinin Doğa ve Çevreye Etkileri

Kültürel karakteristiklerin doğal süreçleri etkilemesi sonucu oluşan iklim değişikliği global ölçekte bir olaydır. Yeryüzünün doğal döngüsüyle etki ederek doğal sistemin bozulmasına neden olur. Bu bağlamda sera etkisine neden olan karbondioksitin artmasına, depremlere, su kıtlığının artması, ekolojik yaşamın etkilenmesi gibi olumsuzluklar ortaya çıkarmıştır. Sonucunda ise iç savaşların başlamasına, göçlerin olmasına, insan metabolizmasını etkileyen hastalıkların ortaya çıkmasına ve doğal kaynakların tükenmesine sebep olmaktadır. Yazar: Ömer Faruk ALAYLI

Yağmur Suyu Yönetimi / Hasatı (Rainwater management)

Yağmur Suyu Yönetimi / Hasadı Kentsel alanlarda yağmur sularını drene etmek için kullanılan geleneksel yağmur suyu toplama sistemleri, yağmur sularını hızlı bir şekilde ayrık veya birleşik kanalizasyon sistemi ile ortamdan uzaklaştırmaktadır. Bu durumla birlikte, yağmur sularının toprağa sızması beklenmeden taşınması sonucunda; yeraltı su kaynaklarının yeteri kadar beslememesi, kentsel alanlarda yağmur sularıyla taşınan yabancı maddelerle yağmur sularının deşarj olduğu kalıcı suların kirlenmesi ve aşırı yağışlarda geleneksel yağmur suyu toplama sistemlerinin yetersiz kalmasıyla birlikte sel, taşkın ve erozyon sorunlarının ortaya çıkması kaçınılmazdır. Karşılaşılan bu sorunların en aza indirilmesi amacıyla, kentsel alanlarda yağmur sularının sürdürülebilir olarak yönetimi gündeme gelmiştir. Kentsel alanların hidrolojik fonksiyonlarının korunması, yağmur sularının bekletilerek yeraltı sularına karışmasının sağlanması ve yağmur suyu toplamada yapısal çözümler yerine ekolojik çözümler