Ana içeriğe atla

Kurban Eti Nasıl Pişirilir?

Kurban bayramlarında insanların merak ettiği bazı durumlardan yola çıkarak, kurban eti nasıl pişirilir, kruban eti pişirilirken nelere dikkat edilmeli bunlardan bahsedeceğiz.

Herkesin sabırsızlıkla beklediği o kurban günü, bayram namazının kılınmasının ardından aile içi bayramlaşma faslının geçilmesinden sonra, besmele ve dualar ile üzerimize farz olan kurbanın kesim işlemine başlanır. Aile bireylerinin kurbanı kestikten sonra, kurban etini yemede olan acelesi yıllardır süregelmiş bir durum olduğu için, herkes hemen 1 saat bile olsun dinlendirmeden ya mangal ya kavurma gibi eti pişirip tüketmeye başlar.

Aslında bu durum yani kurban etinin dinlendirilmeden tükelilmesi istenilen bir durum değildir. Bu durum sadece kurban eti için geçerli değildir. Hangi hayvan kesilirse kesilsin mutlaka kesilen etin dinlendirilmesi gerekir.



Kurban etini birden farklı, birçok şekilde pişirebilirsiniz. Örneğin, dinlendirdiğiniz kurban etini güzelce tat, koku katan baharatlarla harmanlayıp ateş üstünde ızgara yapabilirsiniz, başka bir örnek de genelde köy yerlerinde de yaygın olarak kurbandan sonra yapılan saç kavurmasıdır.

Güzel analarımızın ellerinden, bol baharatlı bir şekilde hazırlanmış olan ufak ufak ince ince doğranmış etin saç üzerinde yaklaşık 1 saat kadar kavrulması da güzel bir tat olabilir. Onun dışında sizin tavsiye ettiğiniz, kurbanlarda veya normal yaşantınızda eti pişirme şekilleriniz varsa yorum kısmından yazarsanız, farklı tatlar ve farklı şekilleri tatmış olabilir, herkesein kurban bayramı mübarek olsun, ailenizle mutlu huzurlu geçireceğiniz bir bayram olması dileğiyle, afiyet olsun :)

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çim Alanlar, İşlevleri, Kalite ölçütleri,Türleri , yetişme ortamı istekleri nelerdir ?

ÇİM ALANLAR İşlevleri :  Trafikte güvenliği sürüş sağlar.                               Erozyon önleyicidir. Suyu temizleyici özelliği vardır. Ruh sağlığına yardımcı olur. Gürültüyü azaltır. Isı adası etkisini azaltır. Sporcuların sakatlanmasını önler. Yağmur suyu yönetimine yardımcı olur. Mekanlara değer katar. Yangına karşı direnç gösterebilir. Mimari işlevleri vardır. Çim bitkilerinde dallanma tipleri =  Yumak Yaşam Formu= Kirpi gibi bir form ortaya çıkar. Koyun Yumağı (Festuca ovina), Kırmızı Yumak(Festuca rubra) ve Çok Yıllık Çim(Lolium perenne)'de görülür. Stolonlu Yaşam Formu= Toprak üstünde dallanan/yayılan gövdedir. Köpekdişi (Cynodon dactylon) ve Mandaotu (Buchloe dactyloides) örnek verilebilir. Rizomlu Yaşam Formu= Toprak altında dallanan/yayılan gövdedir. Köpekdişi (Cynodon dactylon) ve Çayır Salkımotu (Poa pratensis) örnek verilebilir. Dipçe 1: Uçlarını keserek başka bir yere atınca rizom ve stolonlu olanlar vejetatif üretilebilirler. D

İklim Değişikliğinin Doğa ve Çevreye Etkileri

Kültürel karakteristiklerin doğal süreçleri etkilemesi sonucu oluşan iklim değişikliği global ölçekte bir olaydır. Yeryüzünün doğal döngüsüyle etki ederek doğal sistemin bozulmasına neden olur. Bu bağlamda sera etkisine neden olan karbondioksitin artmasına, depremlere, su kıtlığının artması, ekolojik yaşamın etkilenmesi gibi olumsuzluklar ortaya çıkarmıştır. Sonucunda ise iç savaşların başlamasına, göçlerin olmasına, insan metabolizmasını etkileyen hastalıkların ortaya çıkmasına ve doğal kaynakların tükenmesine sebep olmaktadır. Yazar: Ömer Faruk ALAYLI

Yağmur Suyu Yönetimi / Hasatı (Rainwater management)

Yağmur Suyu Yönetimi / Hasadı Kentsel alanlarda yağmur sularını drene etmek için kullanılan geleneksel yağmur suyu toplama sistemleri, yağmur sularını hızlı bir şekilde ayrık veya birleşik kanalizasyon sistemi ile ortamdan uzaklaştırmaktadır. Bu durumla birlikte, yağmur sularının toprağa sızması beklenmeden taşınması sonucunda; yeraltı su kaynaklarının yeteri kadar beslememesi, kentsel alanlarda yağmur sularıyla taşınan yabancı maddelerle yağmur sularının deşarj olduğu kalıcı suların kirlenmesi ve aşırı yağışlarda geleneksel yağmur suyu toplama sistemlerinin yetersiz kalmasıyla birlikte sel, taşkın ve erozyon sorunlarının ortaya çıkması kaçınılmazdır. Karşılaşılan bu sorunların en aza indirilmesi amacıyla, kentsel alanlarda yağmur sularının sürdürülebilir olarak yönetimi gündeme gelmiştir. Kentsel alanların hidrolojik fonksiyonlarının korunması, yağmur sularının bekletilerek yeraltı sularına karışmasının sağlanması ve yağmur suyu toplamada yapısal çözümler yerine ekolojik çözümler