Kurban bayramlarında insanların merak ettiği bazı durumlardan yola çıkarak, kurban eti nasıl pişirilir, kruban eti pişirilirken nelere dikkat edilmeli bunlardan bahsedeceğiz.
Herkesin sabırsızlıkla beklediği o kurban günü, bayram namazının kılınmasının ardından aile içi bayramlaşma faslının geçilmesinden sonra, besmele ve dualar ile üzerimize farz olan kurbanın kesim işlemine başlanır. Aile bireylerinin kurbanı kestikten sonra, kurban etini yemede olan acelesi yıllardır süregelmiş bir durum olduğu için, herkes hemen 1 saat bile olsun dinlendirmeden ya mangal ya kavurma gibi eti pişirip tüketmeye başlar.
Aslında bu durum yani kurban etinin dinlendirilmeden tükelilmesi istenilen bir durum değildir. Bu durum sadece kurban eti için geçerli değildir. Hangi hayvan kesilirse kesilsin mutlaka kesilen etin dinlendirilmesi gerekir.
Kurban etini birden farklı, birçok şekilde pişirebilirsiniz. Örneğin, dinlendirdiğiniz kurban etini güzelce tat, koku katan baharatlarla harmanlayıp ateş üstünde ızgara yapabilirsiniz, başka bir örnek de genelde köy yerlerinde de yaygın olarak kurbandan sonra yapılan saç kavurmasıdır.
Güzel analarımızın ellerinden, bol baharatlı bir şekilde hazırlanmış olan ufak ufak ince ince doğranmış etin saç üzerinde yaklaşık 1 saat kadar kavrulması da güzel bir tat olabilir. Onun dışında sizin tavsiye ettiğiniz, kurbanlarda veya normal yaşantınızda eti pişirme şekilleriniz varsa yorum kısmından yazarsanız, farklı tatlar ve farklı şekilleri tatmış olabilir, herkesein kurban bayramı mübarek olsun, ailenizle mutlu huzurlu geçireceğiniz bir bayram olması dileğiyle, afiyet olsun :)
Herkesin sabırsızlıkla beklediği o kurban günü, bayram namazının kılınmasının ardından aile içi bayramlaşma faslının geçilmesinden sonra, besmele ve dualar ile üzerimize farz olan kurbanın kesim işlemine başlanır. Aile bireylerinin kurbanı kestikten sonra, kurban etini yemede olan acelesi yıllardır süregelmiş bir durum olduğu için, herkes hemen 1 saat bile olsun dinlendirmeden ya mangal ya kavurma gibi eti pişirip tüketmeye başlar.
Aslında bu durum yani kurban etinin dinlendirilmeden tükelilmesi istenilen bir durum değildir. Bu durum sadece kurban eti için geçerli değildir. Hangi hayvan kesilirse kesilsin mutlaka kesilen etin dinlendirilmesi gerekir.
Kurban etini birden farklı, birçok şekilde pişirebilirsiniz. Örneğin, dinlendirdiğiniz kurban etini güzelce tat, koku katan baharatlarla harmanlayıp ateş üstünde ızgara yapabilirsiniz, başka bir örnek de genelde köy yerlerinde de yaygın olarak kurbandan sonra yapılan saç kavurmasıdır.
Güzel analarımızın ellerinden, bol baharatlı bir şekilde hazırlanmış olan ufak ufak ince ince doğranmış etin saç üzerinde yaklaşık 1 saat kadar kavrulması da güzel bir tat olabilir. Onun dışında sizin tavsiye ettiğiniz, kurbanlarda veya normal yaşantınızda eti pişirme şekilleriniz varsa yorum kısmından yazarsanız, farklı tatlar ve farklı şekilleri tatmış olabilir, herkesein kurban bayramı mübarek olsun, ailenizle mutlu huzurlu geçireceğiniz bir bayram olması dileğiyle, afiyet olsun :)
Mükemmmel paylaşımlar
YanıtlaSil