Ana içeriğe atla

Kurbanın Derisi Satılır Mı?

Dini bayramlarımız arasında yer alan kurban bayramı her yıl ramazan ayından sonra gelen, gelmesiyle evlene şenlik, huzur, bereket getiren bir bayramdır. Her bayramda olduğu gibi dargınların barıştığı, eşin dostun bir araya gelerek güzel vakitler geçirerek birbiriyle hal hatır ettiği efsanevi ortamlardır.

Kurban Bayramında, kurban kesilmeden önce ve kesildikten sonra dikkat edilmesi gereken bazı husus ve kurallar vardır. Bunlarda biri de kurbanın derisin satılıp satılmaycağı durumudur. Bu gün bu konu üzerine duracağız.



Kurbanın derisi kesinlikle ticari amaç uğruna satılık, bir kar amacı güdülmez. Kurban hayır işidir. Kurbanın derisini para yada maddi bir değeri olan başka birşeyle takas etmek caiz değildir. Kurban hayır işi olduğu için, hayır uğruna yapılan bir işin, parçalarının para ile satılması dinimizce hoş karşılanmaz.

Kurbanın derisinin bir kuruma, kuruluşa verilmesi icab olursa bu kurumlar, cami, okul, öğrenci yurdu gibi yerlere verilmesi daha hayırlı olacaktır. Haycanın derisini yüzdükten sonra, bu hayvanın derisini istemeye gelecek insanlar olacaktır. Kesinlikle kim oldukları bilmeden, ne için kimin için topladıklarını bilmeden paylaşmamaya dikkat edin.

Mümkün oldukça camilere veya yurtlara gidip kendi elinizle teslim etmeniz gerekir. Kendini cami veya yurtlara yardım için deri toplan insanlar olarak tanıtan bazı kurnazlar, bu derileri kendileri için toplayıp aldıkları bu derileri para karşılığı deri fabrikalarına satabilirlier, bu tarz vakalardan kaçınmanız için dikkatli olmanız gerekmektedir. En kötüsü de vatana ihanet eden, devlete millete hiçbir katkısının olmamasının yanında aksine devletin zararına işler yapan insanlar ve topluluklar, kurumlar, kuruluşlar tarafından toplanıyor olması hayır için kestiğimiz kurbanın bereketini, hayrını uçurur. Bu tarz durumlar yaşamamak için çok dikkatli olmalısınız.



Bunların yanında Kestiğiniz kurbanın derisini bir kuruma vermeden önce, onların sizden gelip bu deriyi almaları süresi boyunca kestiğiniz hayvanın derisinin bozulup kokmaması için, güzelce tuzlayıp hava alan bir ortamda tutabilirsiniz, bu süre zarfında da başında da beklerseniz kedi köpek gibi hayvanların kokuyu alıp, deriyi mundar etmesini engellemiş olursunuz. Örneğin, hayvan kesildikten sonra derisini güzelce tuzlayıp, bahçnizde veya avlunuzda çamaşır ipi olur ağaç dalı olur böyle bir yere asarsanız daha iyi muhafaza etmiş olursunuz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çim Alanlar, İşlevleri, Kalite ölçütleri,Türleri , yetişme ortamı istekleri nelerdir ?

ÇİM ALANLAR İşlevleri :  Trafikte güvenliği sürüş sağlar.                               Erozyon önleyicidir. Suyu temizleyici özelliği vardır. Ruh sağlığına yardımcı olur. Gürültüyü azaltır. Isı adası etkisini azaltır. Sporcuların sakatlanmasını önler. Yağmur suyu yönetimine yardımcı olur. Mekanlara değer katar. Yangına karşı direnç gösterebilir. Mimari işlevleri vardır. Çim bitkilerinde dallanma tipleri =  Yumak Yaşam Formu= Kirpi gibi bir form ortaya çıkar. Koyun Yumağı (Festuca ovina), Kırmızı Yumak(Festuca rubra) ve Çok Yıllık Çim(Lolium perenne)'de görülür. Stolonlu Yaşam Formu= Toprak üstünde dallanan/yayılan gövdedir. Köpekdişi (Cynodon dactylon) ve Mandaotu (Buchloe dactyloides) örnek verilebilir. Rizomlu Yaşam Formu= Toprak altında dallanan/yayılan gövdedir. Köpekdişi (Cynodon dactylon) ve Çayır Salkımotu (Poa pratensis) örnek verilebilir. Dipçe 1: Uçlarını keserek başka bir yere atınca rizom ve stolonlu olanlar vejetatif üretilebilirler. D

İklim Değişikliğinin Doğa ve Çevreye Etkileri

Kültürel karakteristiklerin doğal süreçleri etkilemesi sonucu oluşan iklim değişikliği global ölçekte bir olaydır. Yeryüzünün doğal döngüsüyle etki ederek doğal sistemin bozulmasına neden olur. Bu bağlamda sera etkisine neden olan karbondioksitin artmasına, depremlere, su kıtlığının artması, ekolojik yaşamın etkilenmesi gibi olumsuzluklar ortaya çıkarmıştır. Sonucunda ise iç savaşların başlamasına, göçlerin olmasına, insan metabolizmasını etkileyen hastalıkların ortaya çıkmasına ve doğal kaynakların tükenmesine sebep olmaktadır. Yazar: Ömer Faruk ALAYLI

Yağmur Suyu Yönetimi / Hasatı (Rainwater management)

Yağmur Suyu Yönetimi / Hasadı Kentsel alanlarda yağmur sularını drene etmek için kullanılan geleneksel yağmur suyu toplama sistemleri, yağmur sularını hızlı bir şekilde ayrık veya birleşik kanalizasyon sistemi ile ortamdan uzaklaştırmaktadır. Bu durumla birlikte, yağmur sularının toprağa sızması beklenmeden taşınması sonucunda; yeraltı su kaynaklarının yeteri kadar beslememesi, kentsel alanlarda yağmur sularıyla taşınan yabancı maddelerle yağmur sularının deşarj olduğu kalıcı suların kirlenmesi ve aşırı yağışlarda geleneksel yağmur suyu toplama sistemlerinin yetersiz kalmasıyla birlikte sel, taşkın ve erozyon sorunlarının ortaya çıkması kaçınılmazdır. Karşılaşılan bu sorunların en aza indirilmesi amacıyla, kentsel alanlarda yağmur sularının sürdürülebilir olarak yönetimi gündeme gelmiştir. Kentsel alanların hidrolojik fonksiyonlarının korunması, yağmur sularının bekletilerek yeraltı sularına karışmasının sağlanması ve yağmur suyu toplamada yapısal çözümler yerine ekolojik çözümler